15 Temmuz 2010 Perşembe

1.bölümün özeti


Dizi üniversite sınavında absarısız olan 5 gencin hikayesi anlatılıyor.Hesi farklı semtlerden farklı haytalardan ama bir tek ortak noktaları var;kaybetmek.Tam ümitlerini kaybetmişlerken ayçin,cihan ve sevile özel ir üniversiteyi burslu kazandıklarını ve bir kere mahsus 3000tl kayıt parası yatırdıktan sonra 4 yıllı burslu okuyacaklarını yazan bir posta gelir.Bu üç genç napar ne eder bu parayı blurlar ve gelen postaki hesap numarasına yatırırlar.Üniversiteye kayıt için gittiklerinde öğrenirlerki ilim irfan üniversitesi diye bir okul yoktur.Herşey bundan sonra başlar.Kara kara düşünen gençlerin hayalleri yıkılmakla kalmamış, her birinin zar zor bulduğu 3.000TL de gitmişti. Azim abidesi Sevil, vazgeçmeye niyetli değildi.Adamı bulup yakasına yapışacaktı da nasıl? Cihan, çoktan vazgeçmişiti, iki kız olmasa.

Akıllarına gelen her yolu sırayla denemeye başladılar. Önce gelen belgelerdeki telefon numarasını aradılar. Numara kullanılmamaktaydı, adres sahteydi. Umutlarını yitiren kızlar yollarını ayırdı. Sonra Sevil'in aklına kargo geldi. Kargodaki isime baktı ama ordan bir şey elde edemedi ama hangi şubeden yollandığını öğrenmişti. Hemen Cihan ve Ayçin'e haber verdi ve şubenin yolunu tuttular.Fakat ordan da pek bir şey elde edemediler. Vazgeçip ayrılmışlardı ki; Sevil'e bir telefon geldi. Arayan dolandırıcı Ekrem'in ablasıydı. Bütün her şeyi sevile anlattı ve Sevil de, Cihan ve Ayçin' e haber verdi. Ekrem'in ablasıyla birlikte, Ekrem ve Cenker'e oyun oynayarak onları yakalamayı başardılar. Bağladılar ve sorguya başladılar. Ekrem, nasıl yaptıklarını bir bir anlattı. Kandırılan sadece üçü olmuştu. Gençlerin istediği; parayı alabilmekti ama ortada para filan yoktu. İki hayta, parayı dershaneye yazılabilmek için kullanmaya çalışmışlar, başarılı olamayınca da paraya ihtiyacı olan özel bir hoca tutup, parayı ona vermişlerdi. Bu durumu öğrenen üç genç ne yapacaklarını şaşırdılar.Hepsinin ailesi, çocuklarının üniversiteye gittiklerini sanıyorlardı.

Hocaları Neşat'tı.İçkiciydi ama zeki adamdı.İki genç çareyi dolandırdığı üç kişiyi de özel derslere katmakta buldu.Peki bunu hoca kabul etti mi? Neşat Hoca düşünürken, beş genç de umutlu bakışlarla bekliyorlardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder